Hockeykarnevalen 2005

Matchresultat     Allstarlaget

Det sjuder av aktivitet i Kristallen. Över 120 spelare kring 13-14-strecket gör upp om match efter match i sann Fair-play-anda. Under lördagen räknas 12 matcher på lika många timmar. Söndagen bjuder på fyra placeringsmatcher.

I år mötte spelare från hela Svenskfinland upp. Det är alltid lika intressant att se hur spelare från olika föreningar småningom under karnevalens gång börjar hitta varandra på isen och så småningom bygger upp ett lagsamarbete. Detta arbete har tränarna stor del i.

Lagindelningen detta år är inte lika jämn som åren innan. Det är förstås mycket svårt att plocka ihop lag av spelare av vilka en stor del aldrig förr mötts i en rink. I år återfinns dock flera av åldersgruppens "giganter" i samma lag. Redan till pappers konstaterades när lagen offentliggjordes att TPS är ett mycket starkt lag. Det underströks också av de matcher laget spelade under lördagen.

En sådan lagindelning borgar å andra sidan för att det inte i flera lag finns en eller ett par spelare som sköter ruljansen. Med andra ord är det då flera spelare som kan stiga fram och ta ansvar.

Speciellt med karnevalen är ju det att spelare som hela säsongen spelat mot varandra nu spelar mot varandra, eller som här - Tony Rintala och Jenna Bast som till vardags spelar i samma förening men i olika serier - spelar mot varandra.

Söndagen under karnevalen är vigd för placeringsmatcher. I år skulle två av de matcherna sluta oavgjort, vilket gjorde att man fick ta till straffslag för att skilja lagen åt.

TPS då? Jodå, segerbucklan bär deras namn. Däremot satt det hårt åt. Det var först mot slutet av matchen som det stod klart vart segern skulle gå.